15 min samtale

Min vei til healing

Jeg heter Cecilie, og er din Ayurvediske behandler, yogalærer og holistisk helse coach.

Store deler av tenårene og 20 årene brukte jeg på å kjempe mot meg selv. Selvforakt, vanskelig forhold til kropp og mat, og en følelse av å ikke passe inn manifesterte seg etterhvert som fysiske utfordringer i kroppen.

Et stresset nervesystem og mangel på nok næring ledet til Amenorrhea (utebliven mens), hormonelle ubalanser, fordøyelsesplager. Immunforsvaret mitt var nedbrutt og etter en sykdomsepisode ble også hudutslett (Urtecaria) en del av min hverdag. P-piller og allergimedisin var eneste løsninger legene tilbød, noe jeg nektet å godta. Intuitivt visste jeg at det fantes en annen, mer naturlig retning.

Min selvhealing reise ledet meg til yoga, holistisk helse og Ayurveda. For første gang følte jeg et tiknyttning til kroppen min og begynte å se meg selv som en helhet.

I dag er jeg utdannet yoga instruktør med mer enn 360 timer utdannelse, Ayurvediske behandler og Holistisk helse coach. Det var gjennom disse verktøyene at jeg fant svarene til å heale meg selv, og det er det jeg nå ønsker å dele med deg. Svarene lå ikke på utenfor, men i meg.

Du trenger ikke å  godta hormonelle ubalanser, fordøyelsesbesvær og hudproblemer, men vi må gå i dybden av hvorfor problemene startet i utgangspunktet. Vi kan ikke helbrede en plage uten også å se på helheten av hvordan vi lever.

Ikke la andre fortelle deg hva du kan og ikke kan. Du kjenner kroppen din bedre enn noen. Min oppgave er å hjelpe deg tilbake til balanse og din indre healer. Det er utrolig hva du kan utarbeide gjennom å heale fordøyelsen din, nervesystemet og forholdet du har med deg selv. 

Book en gratis samtale

 

OJAS- UNGDOMSKILDEN 

Ayurvedas bilde på helse er veldig annerledes enn i vesten, det har utfordret meg til å re-evaluere alt jeg trodde sunnhet var. Spesielt et ayurvedisk begrep har bitt seg veldig fast i meg, nemlig Ojas. Et sanskrit begrep for juiciness, vitalitet, immunitet og omph. En kvinne full av Ojas har glødende hud og øyne med sunn farge, hun har stabil energi og masse livsglede og utstråling. Snarere enn å fokusere på en viss vekt, eller kroppstyper, gir dette oss et helt annet verktøy å vurdere helse fra. Sunnhet ser ikke likt ut hos to kvinner, men når vi gjennom en ayurvedisk linse kan se disse vitale sunnhetstegnene vet vi at fordøyelsen er sterk, hun har lite, til ingen avfallsstoffer og har balansert elementene i seg.  Ojas er som en indre superkraft og ungdomskilde.

ELEMENTENES ROLLE I KROPPEN

De fem elementene jord, vann, ild, luft og rom er selve byggesteinen til alt i universet, sett fra et Ayurvedisk perspektiv. Dette gjelder også for oss mennesker, for hver og en av oss bærer alle disse i oss, men med et eller to elementer mer dominante enn de resterende. Som samfunn lever vi i en tid hvor høyt tempo, fremgang og ytre suksess blir verdsatt over hvile, mykhet og indre visdom. Dette fører til en ubalanse mellom elementenes kvaliteter, og vi domineres av luft og ild, begge maskuline kvaliteter. I Ayurveda sier vi at vi lever i et Vata dominert samfunn, doshaen dominert av luft og rom, som alltid er i evig bevegelse. Fra naturens side er vi kvinner ankret i de myke elementene jord og vann, med våre feminine, kreative og intuitive kvaliteter. Mange av oss har mistet kontakten med disse kvalitetene gjennom et evig jag etter perfeksjon. Blant annet jaget etter den «perfekte» kropp. Når vi mister kontakten med jord og vann, mister vi også tilstedeværelsen og den dype kontakten med øyeblikket, og vi lever konstant et steg foran oss selv.   

MIN VISJON

Mitt ønske er å hjelpe deg som sliter med diffuse plager, usikkerhet og stress, men ikke har funnet det hjelpen du så sårt trenger. Plagene våre er som oftest en reaksjon av en underliggende ubalanse i tarmene som starter en dominoeffekt til kroppens andre funksjoner. Jeg vil ikke at du skal miste håpet og la hudproblemer, usikkerhet, og et vanskelig forhold til mat styre hverdagen din. Jeg er her for å vise deg at det finnes en annen vei. Du er unik, og sammen finner vi en vei som passer til nettopp deg, så du kan tre inn i din unike glød.   

Meld deg på mitt nyhetsbrev

 

Få sesongbaserte tips innen ayurveda og yoga, samt informasjon om workshop, kurs og retreats