15 min samtale

Min Historie

Mitt navn er Cecilie, jeg er utdannet Ayurvedisk behandler, holistisk helse coach og yoga lærer. Jeg har en stor fascinasjon for elementene, sykluser og sesonger. Som kvinner, med vår egen indre syklus og dype intuisjon, har vi en helt unik kontakt med naturens mange faser. Dette fascinerer meg og har ført meg på en reise mot en dypere forståelse av kroppen og vår Dharma (mening på jorden). 

I mange år kjempet jeg mot dårlig selvbilde og spiseforstyrrelser, noe som blant annet førte til Amenorrhea (utebliven mens), hormonelle ubalanser og fordøyelsesplager. For meg var det lite hjelp å hente i vestlig medisin og terapi, da de ikke kunne tilby meg andre råd enn å gå opp i vekt, eller starte på p-piller. Det var snarere gjennom tradisjonell indisk medisin og filosofi at jeg fant min vei mot healing. Yoga og ayurveda åpnet øynene mine for viktigheten av å lytte innover etter svar, samtidig som de ga meg konkrete verktøy. Gjennom et nytt syn på mat, livsstil og naturen begynte jeg på en ny vei mot en glødende kropp og et liv med utstråling. 

 

OJAS- UNGDOMSKILDEN 

Ayurvedas bilde på helse er veldig annerledes enn i vesten, det har utfordret meg til å re-evaluere alt jeg trodde sunnhet var. Spesielt et ayurvedisk begrep har bitt seg veldig fast i meg, nemlig Ojas. Et sanskrit begrep for juiciness, vitalitet, immunitet og omph. En kvinne full av Ojas har glødende hud og øyne med sunn farge, hun har stabil energi og masse livsglede og utstråling. Snarere enn å fokusere på en viss vekt, eller kroppstyper, gir dette oss et helt annet verktøy å vurdere helse fra. Sunnhet ser ikke likt ut hos to kvinner, men når vi gjennom en ayurvedisk linse kan se disse vitale sunnhetstegnene vet vi at fordøyelsen er sterk, hun har lite, til ingen avfallsstoffer og har balansert elementene i seg.  Ojas er som en indre superkraft og ungdomskilde.

ELEMENTENES ROLLE I KROPPEN

De fem elementene jord, vann, ild, luft og rom er selve byggesteinen til alt i universet, sett fra et Ayurvedisk perspektiv. Dette gjelder også for oss mennesker, for hver og en av oss bærer alle disse i oss, men med et eller to elementer mer dominante enn de resterende. Som samfunn lever vi i en tid hvor høyt tempo, fremgang og ytre suksess blir verdsatt over hvile, mykhet og indre visdom. Dette fører til en ubalanse mellom elementenes kvaliteter, og vi domineres av luft og ild, begge maskuline kvaliteter. I Ayurveda sier vi at vi lever i et Vata dominert samfunn, doshaen dominert av luft og rom, som alltid er i evig bevegelse. Fra naturens side er vi kvinner ankret i de myke elementene jord og vann, med våre feminine, kreative og intuitive kvaliteter. Mange av oss har mistet kontakten med disse kvalitetene gjennom et evig jag etter perfeksjon. Blant annet jaget etter den «perfekte» kropp. Når vi mister kontakten med jord og vann, mister vi også tilstedeværelsen og den dype kontakten med øyeblikket, og vi lever konstant et steg foran oss selv.   

MIN VISJON

Mitt ønske er at vi som samfunn kan løfte opp ulikheter som noe vakkert, og feire unike styrker og egenskaper, for det er jo nettopp disse som gjør oss til den vi er. Det er nettopp dette som gjør at jeg er så dratt mot Ayurveda og østelig filosofi, som nettopp lærer oss at ingen er like med samme behov.  Når vi forstår dette blir det også enklere å vise respekt og forståelse for våre medmennesker. 

Gjennom min jobb som ayurvedisk behandler og yogalærer ønsker jeg å hjelpe mennesker å forstå sin unike kropps- og sinn sammensetning, adressere ubalanser, og finne sine unike kvaliteter. Gjennom å adressere fordøyelsen, rense ut slagsstoffer og nære sansene vil vi kunne oppnå en en kropp full av vitalitet og glød, og en helt ny driv for livet.Meld deg på mitt nyhetsbrev

 

Få sesongbaserte tips innen ayurveda og yoga, samt informasjon om workshop, kurs og retreats