15 min samtale

Bær og salt karamell nytelse med sjokoladetrekk

dessert glutenfri oppskrifter snack Feb 08, 2023

Jeg elsker å leke meg med smakskombinasjoner på kjøkkenet. For meg handler mat om så mye mer enn å fø kroppen. Mat er et utrykk for nytelse og dette er noe jeg håper å reflektere gjennom oppskriftene mine.

Hvert måltid, hver bit vi putter i munn, er en mulighet til å stoppe opp, koble oss på sansene og nyte. Jeg tror ikke på å måtte velge mellom smak og sunnhet, det er mulig å nære både kroppen, sinnet og sansene på en gang

Jeg tror kanskje dette er grunnen til at jeg har så stor lidenskap for raw treats, sjokolader, og varme drikker🍫. For meg er disse et utrykk for selvkjærlighet. Å bite inn i en skikkelig digg raw treat full av smaker og aroma, er et lite stykke nytelse, eller tør jeg si himmel?

Jeg tror ikke på skyldfølelse når det kommer til mat, heller ikke på ja-og nei mat, men jeg kjenner og respekterer kroppen min godt nok til å ønske å ta gode valg for den. Hjemmelagde sjokolader, treats og drikker møter søtmomsen i meg og gjør at jeg føler meg bra og radiant. Jeg kaller det for beauty food, for når vi spiser sjokolade og treats laget på ingredienser av høy kvalitet vekkes sensualiteten og gløden i oss.  

Derfor er jeg glad for å kunne dele nok en nytelse med deg!

Som alltid med mine raw treats oppskirfter er målene i ca. form. Jeg smaker meg alltid frem til rett konsistens, så jeg oppmuntrer deg til å gjøre det samme. Slik kan du skreddersy disse godbitene til å møte dine smaksløker🍫♥️

 

Bær og salt karamell nytelse i sjokoladetrekk

  

 Ingredienser

Lag 1: Bunn

 • 5 dl havregryn
 • 5 dl kokosmasse
 • 10-12 dadler 
 • * 2 ss kokosblomstsukker
 • 1 ts Himalaya salt

 

Lag 2: salt karamell 

 • Mandelsmør ( jeg lager selv ved å riste 125 g mandler midt i ovnen på 185 grader til de er gyllene. Deretter kjører jeg de i kjøkkenmaskin til jeg har smør)
 • Ca. 10 dadler 
 • 1 ss lønnesirup
 • Havsalt til å smake til (jeg liker det ganske salt)
 • Pinch ekte vanilje

 

Lag 3: bær

 • 100 g frosne skogsbær 
 • 2 ss chia frø
 • 1 ss  lønnesirup
 • Skvis sitron

Lag 4: Sjokolade

 • 4 ss kokosolje
 • 3-4 ss råkakao 
 • 1 ss lønnesirup
 • havsalt/Himalaya til å smake til
 • Pinch ekte vanilje 

 

 

 

Fremgangsmåte 

 

 1. Nr. Ta ut bær for tining på kjøkkenbenken noen timer før du baker, så du har tid til å lage chiasyltetøy.
 2. Bunn:Kjør alle ingrediensene utenom dadler i en kjøkkenmaskin til mel. Ha deretter i dadler og kjør til du har en deig. Press utover en bakepapirkledd form og putt i frys mens du forbereder neste lag
 3. Karamell:Kjør alle ingrediensene sammen til en seig karamell. Blir den for tørr kan du ha litt plantemelk, eller vann i. Spre utover bunnen og plaser tilbake i frys
 4. Bær: Når bærene har tint kan du mose de med en gaffel før du rører inn chiafrø og resterende ingredienser. Rør godt og la stå så chiafrøene kan svelle. Dersom du har glemt å tine bærene kan du også varme de på lav varme og røre inn chiafrøene mens til blandingen starter å tykne. Spre over karamellen og plaser tilbake i frys
 5. Når bærlaget har fryst, kutt formen i firkanter.
 6. Sjokolade:Smelt kokosolje på lav varme og rør så inn de resterende ingrediensene, så du får en fløyelsmyk sjokoladesaus. Hell sjokoladen over rå bitene og plasser tilbake i frys.

 

Ta ut av frys ca. 5-10 min før servering og nyt med beste samvittighet. Legg gjerne igjen en kommentar om du tester disse, jeg elsker å høre deres tilbakemeldinger🥰