15 min samtale

Mung daal suppe

glutenfri lunsj middag oppskrifter vegetar Feb 16, 2024

Denne suppen lager jeg når jeg når jeg, eller samboer er syk, på en kald vinterdag, eller når jeg kjenner at fordøyelsen min ikke er helt på topp. Hver skje er som en varm klem på innsiden og du kan føle hvordan den nærer og jorder kroppen. 

Suppen er vegetarisk og glutenfri. Den inneholder ghee, men dette kan byttes ut med kokosolje om du ønsker en vegansk variant. 

Ingredienser

 

  • 2 dl tørket, delte mungbønner
  • 9 dl vann
  • 1 ss ghee/kokosolje
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1/2 ts sennepsfrø
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • Revet fersk ingefær
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1 neve spinat
  • 1 gulrot hakket i små biter
  • 2 ss hakket fersk koriander
  • Skyll mungbønnene grundig og bløtlegg i vann i minst 30 minutter.

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skyll mungbønnene nøye og bløtlegg i 2 timer.
  2. Varm ghee på middels varme i en stor kjele. Tilsett spisskummenfrø og sennepsfrø og rør til de begynner å poppe.

  3. Tilsett gurkemeie, malt spisskummen, malt koriander og malt kanel i kjelen og rør i noen sekunder. Ha så i ingefær.

  4. Hell ut vannet fra de bløtlagte mungbønnene og tilsett i kjelen sammen vannet. Smak til med salt.

  5. Kok opp blandingen, og ha i grønnsakene. Reduser varmen og la suppen småkoke i 25-30 minutter, eller til bønnene er myke og gjennomkokt.

  6. Pynt med fersk koriander og server varm.

God alene, men kan også serveres med ris, eller et med par skiver surdeigsbrød med smør🥣

Dersom du kommer deg etter sykdom anbefaler jeg å kun spise suppen uten tilbehør, da fordøyelsen din er svekket.